Kan je je vraag niet terug vinden? Mail dan gerust naar: info@icaretoshare.org

Mensen zijn gebaat zijn bij lotgenotencontact waarbij ze samen hun ervaringen kunnen delen en steun kunnen zoeken. Door het delen van deze informatie en ervaringen ontstaan er krachten die de kwaliteit van leven ten goede komen. Mensen willen elkaar ook graag helpen, maar samenkomen is niet altijd makkelijk en is soms zelfs niet wenselijk. icaretoshare biedt de uitkomst in de vorm van online lotgenotencontact. Er is de icaretoshare chat en de icaretoshare storybook. Hier kunnen mensen (desgewenst anoniem) samenkomen, ervaringen delen en elkaar steunen. Uiteraard in een veilige en vertrouwde omgeving. De chat gesprekken zijn end-to-end encrypted en staat op een beveiligde server. Daarnaast staat alle informatie van onze community en al onze e-maildiensten op een beveiligde server.

Zoals al vaker vermeld op onze website vinden wij het erg belangrijk dat de community een veilige omgeving is en dat de gedeelde informatie alleen zichtbaar is voor de mensen in de groep. Dit betekent dat alle gesprekken op de icaretoshare chat end- to-end encrypted zijn. Niet alleen voor derden maar ook voor ons. Op deze wijze zijn uw gegevens veilig en alleen voor u toegankelijk. Daarnaast staan deze website, onze community en alle e-maildiensten op een beveiligde server. In onze privacyverklaring leest u alles over hoe zorgvuldig wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Ja, dat kan! U moet zich echter wel eerst bij ons aanmelden met uw eigen gegevens, maar direct daarna kunt u een alias aanmaken, zodat u anoniem kunt deelnemen aan de chat. Ook wij (of andere partijen) kunnen de chat niet herleiden naar u. Deze gegevens zijn versleuteld en zoals hierboven reeds benoemd bent u de enige met toegang tot deze gegevens.

Kom naar de icaretoshare community op storybook!

Daar is de icaretoshare gemeenschap met elkaar in gesprek over alles dat te maken heeft met leven met en na kanker.

Die gesprekken zijn er ook op Facebook en op kanker.nl. En er zijn daar heel veel mensen en verhalen te vinden. Mensen maken daar privé verhalen openbaar, soms zonder daar al teveel bij stil te staan. Maar ook omdat het best ingewikkeld is om het anders te doen.

Niet alleen zoeken mensen zelf het openbare gesprek, ook grote partijen als universiteiten en ziekenhuizen roepen op en faciliteren openbaar lotgenoten contact.

Mensen die zichzelf en de anderen die in hun verhaal een rol spelen willen beschermen zullen niet meedoen op die plekken en zijn dan buitengesloten. Voor die groep is het icaretoshare storybook een oplossing.

Want wat anders is bij icaretoshare storybook is dat de gesprekken niet voor iedereen leesbaar zijn als je dat niet wilt.  Daarmee kan je dus nu kiezen hoe je wil omgaan met informatie over jouzelf en ook de anderen die je betrekt in je verhaal.

Wil je op icaretoshare storybook? Meld je hier aan.

Bij aanmelden kies je een naam en pass ‘phrase’ (zin), daarmee ben je toegelaten tot storybook. Zo simpel is het.

icaretoshare heeft niet zelf de techniek van de besloten community bedacht. We gebruiken de mooie (open source) techniek van Discourse. Uitgeprobeerd en degelijk.

Hoe werkt het?
Kijk op https://try.discourse.org

Natuurlijk kost het wat om icaretoshare storybook in de lucht te houden. We stellen elke contributie op prijs. Doneer via icaretoshare donation.

De icaretoshare community is er ook in levenden lijve. Je bent van harte welkom. Kijk op storybook of er iets bij zit voor jou. Via storybook kan je ook je eigen ideeën om samen dingen te gaan doen gestalte geven.

Met onze chatfunctie kunnen mensen zelf gesprekken beginnen over verschillende onderwerpen. Je kunt je aansluiten bij een bestaande chat of een eigen chat opstarten en hiervoor mensen uitnodigen. Degene die chat start wordt automatisch de administrator van de chat en is degene die in eerste instantie de naleving van onze gedragscode bewaakt. Indien je je niet aan deze code houdt, wordt je uit de chat verwijderd.

In de gedragscode bevinden zich de gedragsregels zoals deze gelden binnen onze community. Dit is er vooral op gericht om een vertrouwde omgeving te creëeren waar iedereen zich veilig voelt om vaak toch behoorlijk persoonlijke informatie te delen. We verwachten dan ook dat iedereen respectvol met elkaar omgaat en dat de bijdragen constructief zijn. De volledige gedragscode lees je hier.

Dit betekent dat alle gegevens (bijvoorbeeld de berichten die u plaats in de chat) versleuteld worden. Zowel onderweg op internet als bij de data-opslag op onze hyper beveiligde servers. Alleen de gebruiker (u dus) is sleuteleigenaar en kan de gegevens inzien. Dit betekent dat niemand anders bij uw gegevens kan. Ook wij kunnen deze niet inzien.

Nee! Het gebruik van deze dienst(en) is gratis. Het team ontwikkelt dit platform in haar vrije tijd en draagt de kosten.

Alle betrokken personen vind je terug op onze team-pagina. Er zijn geen (commerciële) partijen betrokken bij dit initiatief. Er zijn dus ook geen partijen die toegang hebben tot uw gegevens en u vind ook geen advertenties op ons platform. Alles om te zorgen dat het een veilige en vertrouwde omgeving is, waar u zonder zorgen uw ervaringen kunt delen.

Translate »