FAQ & Contact

Veelgestelde vragen

Waarom dit plaftform? icaretoshare gelooft dat mensen met kanker gebaat zijn bij lotgenotencontact in de nasleep van hun behandeling. Zodat zij hun ervaring kunnen delen en steun kunnen zoeken bij mensen die iets vergelijkbaars hebben ervaren. Door het delen van deze informatie en ervaringen ontstaan er krachten die de kwaliteit van leven ten goede komen. Dat dit inderdaad zo is blijkt uit de interviews die we hebben afgenomen. Mensen willen elkaar graag helpen, maar samenkomen is niet altijd makkelijk en is soms zelfs niet wenselijk. Dan biedt online lotgenotencontact de uitkomst. Hier kunnen mensen (desgewenst anoniem) samenkomen, ervaringen delen en elkaar steunen. Uiteraard in een veilige en vertrouwde omgeving. Daarom zijn alle gesprekken end-to-end encrypted en staat deze chat server beveiligd en apart en deze, pilot-website voor onze community en al onze e-maildiensten staan op een hyper beveiligde server in Nederland, zodat we uw privacy kunnen garanderen.

Hoe werkt het? Met onze chatfunctie kunnen mensen zelf gesprekken beginnen over verschillende onderwerpen. U kunt zich aansluiten bij een bestaande chat of een eigen chat opstarten en hiervoor mensen uitnodigen. Degene die chat start wordt automatisch de administrator van de chat en is degene die in eerste instantie de naleving van onze gedragscode bewaakt. Indien men zich niet aan deze code houdt, wordt het lid uit de chat verwijderd.

Wat staat er in de gedragscode? In de gedragscode bevinden zich de gedragsregels zoals deze gelden binnen onze community. Dit is er vooral op gericht om een vertrouwde omgeving te creĆ«eren waar iedereen zich veilig voelt om vaak toch behoorlijk persoonlijke informatie te delen. We verwachten dan ook dat iedereen respectvol met elkaar omgaat en dat de bijdragen constructief zijn. De volledige gedragscode lees je hier.

Hoe zit het met mijn privacy? Zoals al vaker vermeld op onze website vinden wij het erg belangrijk dat de community een veilige omgeving is en dat de gedeelde informatie alleen zichtbaar is voor de mensen in de groep. Dit betekent dat alle gesprekken end- to-end encrypted zijn. Niet alleen voor derden maar ook voor ons. Op deze wijze zijn uw gegevens veilig en alleen voor u toegankelijk. Daarnaast staan deze website, onze community en alle e-maildiensten op een hyper beveiligde server in Nederland. Door al deze inspanningen kunnen wij uw privacy garanderen. In onze privacyverklaring leest u alles over hoe zorgvuldig wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Wat betekent dat eigenlijk, end-to-end encrypted? Dit betekent dat alle gegevens (bijvoorbeeld de berichten die u plaats in de chat) versleuteld worden. Zowel onderweg op internet als bij de data-opslag op onze hyper beveiligde servers in Nederland. Alleen de gebruiker (u dus) is sleuteleigenaar en kan de gegevens inzien. Dit betekent dat niemand anders bij uw gegevens kan. Ook wij kunnen deze niet inzien.

Kan ik anoniem deelnemen? Ja, dat kan! U moet zich echter wel eerst bij ons aanmelden met uw eigen gegevens, maar direct daarna kunt u een alias aanmaken, zodat u anoniem kunt deelnemen aan de chat. Ook wij (of andere partijen) kunnen de chat niet herleiden naar u. Deze gegevens zijn versleuteld en zoals hierboven reeds benoemd bent u de enige met toegang tot deze gegevens.

Zijn er kosten verbonden aan de community? Nee! Het gebruik van deze dienst(en) is gratis. Het team ontwikkelt dit platform in haar vrije tijd en draagt de kosten.

Welke partijen zijn betrokken bij dit platform? Alle betrokken personen vind je terug op onze team-pagina. Er zijn geen (commerciĆ«le) partijen betrokken bij dit initiatief. Er zijn dus ook geen partijen die toegang hebben tot uw gegevens en u vind ook geen advertenties op ons platform. Alles om te zorgen dat het een veilige en vertrouwde omgeving is, waar u zonder zorgen uw ervaringen kunt delen.

Heeft u andere vragen?

Het kan natuurlijk dat u een andere vraag heeft. Dan zijn we natuurlijk bereid om deze zo goed mogelijk te beantwoorden.

Neem dan contact met ons op.

Contact

Wilt u op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen, heeft u interessante feedback of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op. Wij horen graag van u!

icaretoshare_logo

Middenweg 14
1217HV Hilversum

06-40563953
info@icaretoshare.org